2011. május 6., péntek

Raziel arkangyal (zsidó,kabbalista)


Raziel neve annyit tesz: „Isten titka”. Azért értelmezhető eleven titokként, mert a Teremtő közvetlen bizalmasaként ismeri Isten és a világmindenség összes titkát, és tudja, mi hogyan működik. Titkait ez az arkangyal a Raziel könyve címen hozzáférhető, vaskos jelképtárban foglalta össze, amely a világ teremtésének, a mennyország elrendezésének összes elképzelhető titkát, az angyalok, amulettek nevét és a ráolvasásokat tartalmazza.
Számos tudós állítja, hogy e titkos könyvet (amely ma már kapható a könyvesboltokban) néhány zsidó tudós, talán két, álnéven szereplő alkimista írta a középkor derekán. Egy biztos, a mű valódi értelmét nehéz megfejteni – talán legjobb lenne magát Razielt segítségül hívni a pontos értelmezéshez.
Raziel arkangyal segítsége kapóra jön az ezoterikus tanok és kinyilatkoztatások alapjainak értelmezésekor, a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más, elvont elméletek tanulmányozása során. Raziel segítségével nyitottá és fogékonyabbá válunk a magasabb szintű látnoki észlelésekre is. Egyaránt javítja a tisztánlátást, a hallást, az idevágó tudást és az isteni útmutatás érzékelését. Isteni varázslóhoz méltóan saját, spirituális megnyilvánulásaival is támogat minket.
Raziel nagyon kedves, szeretetre méltó és intelligens. Szinte észrevétlenül jelenik meg, de minél többször hívjuk, annál biztosabban tudjuk, mikor érkezik, mert attól fogva finom segítő energiák hatnak spirituális tevékenységünkre.

Miben segíthet?
-alkímia
-isteni energiák megszerzése
-látnoki képességek
-szellemi megnyilvánulások
-tisztánlátás

Fohász
Az ezoterikus elképzelések alaposabb megértésének érdekében hívd segítségül Razielt. Minthogy közleményei alapvető fontosságúak, legjobb egy csöndes, zavartalan helyen szólítani. Hunyd be a szemed, lélegezz lassan, mélyen, csöndesítsd le az elméd, és kérd őt gondolatban:
Raziel arkangyal, kérlek, segíts megnyitni az elmém, segíts rálátnom Isten és az univerzum titkaira. Kérlek, oszlasd el lelki szemeimről a homályt, oldd fel a szellemem befogadóképességét korlátozó hiedelmeimet és félelmeimet, hogy tisztán láthassak, és elérhessem a lehető legmélyebb megértést. Különösen ebben számítok a támogatásodra: (mondd el, milyen problémára várod a megoldást, tedd fel kérdéseidet, de ne hadarj, hagyj szünetet az egyes kérdések között, hogy Raziel átgondolhassa és megadhassa a választ, neked pedig legyen elegendő időd felfogni és megérteni üzenetét). Köszönöm, Raziel a tanítást.

Doreen Virtue 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése